***       Водещите вечерни новини       на 29 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 29 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! За ротацията: „да спрем да си общуваме през медиите“. Висш британски военен: Русия ще загуби война с НАТО


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 февруари   

 

Бакалова твърди, че Божанов ѝ изискал 100 000 лева, с цел да освободят брачна половинка ѝ от ареста. Той беше арестуван през 2020 година по обвиняване в лихварство.

Бакалова беше в основата на следствието на Антикорупционния фонд (АКФ) - " Списък за бързо реагиране ", което през юни 2021 година освети активността на Божанов, а мотив за него стана задържането на Веселин Денков. 

Преди това той получава предложения какъв брой да заплати, с цел да не бъде задържан. Докато е в ареста от септември 2020 година, Бакалова получава оферта против каква сума може да бъде освободен - цената скача двойно. Денков беше пуснат под домакински арест в деня, в който АКФ пусна филмов откъс за следствието.

***

Относно промяната на министри след ротацията Петкова настоя, че първоначално би трябвало да стартират диалозите на лидерско равнище и едвам тогава да се приказва за имена на министри. За поста на външен министър тя уточни, че не вижда проблем в това и Николай Денков, и Мария Габриел да имат „ изход “ до външната политика на България.

„ Излишно се подвига градусът на напрежение сега. Апелирам да спрем да си поддържаме връзка през медиите и да вършим гръмки поръчки, дано вместо това да стартираме да приказваме на лидерско равнище “.

***

„ Борисов подхожда доста забавно. В началото ГЕРБ имаха една твърда позиция, по-късно видяха, че е хубаво да водят диалози и смекчиха позицията, за което възторженостти, след това обаче Борисов сложи ултиматум – аз ще ви дам решение по какъв начин да се ръководи, откакто акад. Денков подаде оставка “. 

Това съобщи Михал Камбарев от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Михал Камбарев в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.

„ Ние още на 20-ти казахме, че е време да седнем и да подходим отговорно. Днес още чакаме ГЕРБ да седнат и да напишат програмата си. Виждаме едно отвращение за договаряния и слагане на ултиматум “, уточни той.

***

Бойната група на НАТО в Румъния, която е ситуирана в окръг Брашов, ще нарасне напролет на 2025 година и ще се състои от 4000 военни по отношение на актуалните 1000 души, заяви през днешния ден френският военачалник Лоик Жирар, най-високопоставеният френски боен в Румъния, представен от румънската секция на радио Свободна Европа.

Бойната група на НАТО в Румъния беше основана незабавно откакто Русия атакува Украйна - в края на февруари 2022 година, припомня изданието. 

Франция е страната, която управлява тази група, ситуирана в базата Чинку, окръг Брашов.

***

„ Погребални организации в Москва отхвърлят да транспортират тялото на съветския опозиционер Алексей Навални поради получавани закани ", това написа основаната в Нидерландия медия „ Москоу таймс ".

„ Първо, не ни дадоха да наемем зала за светската прощална гала. Сега, когато би трябвало да се състои опелото в църквата, от компаниите за траурни обреди ни оповестяват, че не се съгласяват да транспортират тялото на Алексей ", сподели прессекретарят на рецензия на Владимир Путин - Кира Ярмиш.

„ От всички организации получаваме един и същи отговор: „ Неизвестни лица ни се обаждат и ни заплашват ", описа още дамата.

***

С декрет на Владимир Путин, подписан този месец, в държавните предприятия и институции се вкарва длъжността „ заместник-ръководител по общественополитическата работа “.

„ Назначените на тази служба хора имат за цел " да образуват и ускоряват патриотичните усеща, и да работят за построяването и поддържането на висок моралнопсихологически образ на работниците/служителите ", добави изданието, което се базира на изминал от Кремъл документ.

***

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в четвъртък, че всичките му мнения за войната сред Украйна и Русия са били деликатно премислени и че стои зад всичко, което е споделил по-рано тази седмица, в това число за опцията да бъдат изпратени бойци от западни страни.

***

„ Това, което сега се прави от британците и французите – да оказват помощ с техните ракетни системи на място, Германия не може да го допусне. В нито един миг не би трябвало да има немски бойци, които да бъдат свързвани с изумени цели на системата „ Таурус “, бяха думите на канцлера.

Бившият ръководител на комисията по защита в Камарата на общините Тобиас Елууд уточни пред вестник „ Телеграф “, че това е „ груба корист с разследваща информация “.

***

„ Руският президент Владимир Путин не желае война с НАТО, тъй като ще я загуби бързо ", това сподели началникът на въоръжените сили на Англия адмирал Тони Радакин, написа американското издание „ Бизнес инсайдър “.

„ На всяка въоръжена провокация от страна на Русия ще бъде отговорено уместно ", съобщи високопоставеният боен на събитие в Лондон през вчерашния ден.

Радакин съобщи: Основната причина стопанинът на Кремъл да не желае война против Северноатлантическия алианс е следната – той знае, че страната му ще бъде победена, освен това бързо.

***

Мнозинството демократи избират претендент за президент, който да не поддържа даването на американска военна помощ на Израел, сочи ново изследване на Ройтерс/Ипсос. На този декор президентът демократ Джо Байдън и Доналд Тръмп са с изравнени позиции преди изборите през ноември, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Според тридневното изследване, завършило в сряда, 56% от запитаните, определящи се като демократи, декларират, че е по-малко евентуално да поддържат претендент, който е за даването на военна помощ на Израел. Обратното мнение застъпват 40% от интервюираните.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР